За тъжната история на 74-годишен мъж, живеещ без ток и

...
 За тъжната история на 74-годишен мъж, живеещ без ток и
Коментари Харесай

Възрастен мъж живее от 15 години в подземие, няма ток и вода СНИМКА

 За тъжната история на 74-годишен мъж, живеещ без ток и вода в подземието на хотел, показа Магдалена Мишева. Жената споделя за историята на Димитър Иванов, който е останал без персонална карта, а и средства за прехранване. Мъжът живее от 15 години в град Несебър, където е намерил послон в мазето на локален хотел. Родом е от крайдунавския Русе, само че пътят до там му е дълъг и сложен. Граждани, осведомени с историята му, настояват, че в предишното се препитавал със строителство.

Мишева споделя, че неотдавна той е премръзнал, само че отказал да бъде приет в болница, тъй като не знаел ще може ли още веднъж да се върне назад в Несебър. Жената допърва, че през годините се пробва да му оказва помощ - обезпечава му храна, издействала му и обществен патронаж.

В момента тя също желае да го поддържа, само че ѝ е нужно подпомагане. Мишева споделя, че е подготвила документите, нужни за обществена пенсия. Като е подготвена да даде адрес за записване на възрастния мъж в личния си дом.

" Моля, съдействайте за изкарване на персонална карта! ", обръща се тя към съпричастните си съграждани в групата " Шофьори/Несебър/ ".

Вижте целия роман за живота на дядо Димитър, споделен от Магдалена Мишева:

" Време е да опиша и историята на дядо Димитър Иванов – 74 години, от град Русе. Живее близо 15 години в подземието на хотел Виго – Несебър, без ток и вода.

За страдание, няма персонална карта (има ЕГН, което го знаем) и пари, родом е от Русе и няма по какъв начин да се придвижи до там, тъй като „ не го държат краката “.

Наскоро беше премръзнал, медиците му помогнаха, само че той отхвърли хоспитализиране, поради терзания, че след изписването няма по какъв начин да се върне назад в Несебър. От доста години го храня, допускам и други хора му оказват помощ с храна и облекла. В един миг бях издействала и храна от соц. патронаж /супа/.

Подготвила съм му всички нужни документи за обществена пенсия и съм съгласна да бъде записан на моя адрес. Моля, съдействайте за изкарване на персонална карта! "

Припомняме, че неотдавна тъжната история на различен мъж, живеещ в потребност и без документи край морето, потегли хиляди. Догава бе стартирана процедура за обезпечаване на документи на Андрей Харизанов, който от 6 месеца живееше на поляна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР